Thuis
Wij over onszelf
Uw verblijf
Onze omgeving
Wandelen & Recreatie
Uit Eten
Prijs & informatie
Contactformulier

Ons mooie dorp,

Lunteren ligt tussen de plaatsen Ede in het zuiden en Barneveld in het noorden. Ten oosten van Lunteren begint de bosrijke Veluwe met de stuwwal Meulunteren-Wageningen. Hier bevindt zich ook de Goudsberg en het nabije geografisch middelpunt van Nederland.

Lunteren ligt aan het zogenaamde kippenlijntje heeft daaraan een station: Station Lunteren. Sinds december 2006 is deze lijn onderdeel van de Valleilijn.Het stationsgebouw fungeert overigens niet meer als zodanig: er werd bij de buitengebruikstelling een galerie in gevestigd.

 

Per auto is Lunteren bereikbaar via de A30.

 

Ons dorp heeft een rijksmonument een prachtige molen: De Hoop aan de Dorpsstraat,

De Hoop 

 

 

 

De Koepel

De uitkijktoren gelegen op de galgenberg middenin het Luntersche Buurtbosch. In het Luntersche Buurtbosch is ook het lanenpatroon een rijksmonument. Dit lanenpatroon is gevormd bij de aanleg van het bos tegen het einde van de 19e eeuw en heeft de vorm van een rankende tak met bladeren.

Op de volgende pagina's vind u meer informatie omtrent activiteiten zoals wandelen etc in Lunteren.

Lunteren kent in de zomermaanden veel toerisme, vanwege de campings die zich aan de randen van de bossen bevinden. Een bekende toeristische attractie vormt de Oud Lunterse Dag, die als onderdeel van de Edese Heideweek jaarlijks eind Augustus plaatsvindt. Op deze dag, gaat Lunteren zo'n 100 jaar terug in de tijd, en wisselen vele Lunteranen hun dagelijkse kloffie in voor de meer traditionele boerenkleding van de West-Veluwe dat is zeker uw bezoek meer dan waard!

 

 

 

Oud Lunterse Dag


En onthoud u alvast:

 Wanneer u een keer hier bent geweest komt u zeker nog een keer!

Met vriendelijke groet,

Vakantiehuisje: "Het Strikje"

 

Vakantiehuisje Het Strikje | janfriedamaas@gmail.com