Thuis
Wij over onszelf
Uw verblijf
Onze omgeving
Wandelen & Recreatie
Uit Eten
Prijs & informatie
Contactformulier
Gastenboek

Wandelen

Vakantiehuisje: Het Strikje is gelegen op de Veluwe. Onze bosachtige omgeving is erg mooi en vraagt erom om deze eens te voet gaan verkennen!

 

 

 

 

Paddestoelen in het bos

 

 

De heide in volle bloei

 

De Koepel

De ontdekking van een rustieke plek. Rondom de Koepel is het prettig toeven. Picknicktafels staan uitnodigend voor u klaar. Naast de beheerderswoning is Pleisterplaats de Koepel ingericht, een fraai terras waar het heerlijk vertoeven is. Voor de gasten is uiteraard snel internet beschikbaar via een krachtig WIFI-signaal. 

De Koepel is méér dan een uitkijktoren alleen, van april tot november vinden er concerten plaats en worden er diverse exposities gehouden. Op de derde verdieping is er een permanente tentoonstelling in samenwerking met Museum Lunteren ingericht: Hoog van de Toren. De uitkijktoren gelegen op de galgenberg middenin het Luntersche Buurtbosch. U kunt hier de geschiedenis van Lunteren bekijken en bovenin genieten van een schitterend uitzicht.

 

In het Luntersche Buurtbosch is ook het lanenpatroon een rijksmonument. Dit lanenpatroon is gevormd bij de aanleg van het bos tegen het einde van de 19e eeuw en heeft de vorm van een rankende tak met bladeren.

 

U kunt uiteraard bij ons informatie verkrijgen over mooie routes!!!

Museum Lunteren

 

 

 

In dit kleine maar interessante museum vind u naast de geschiedenis van ons dorp tevens andere exposities en activiteiten. meer informatie over het museum vind u hier 

Jaarlijkse evenementen 

Elk jaar vinden in ons dorp een aantal gezellige evenementen plaats een daar van is de Oud-Lunterse Dag. Het feest vind plaats op de laatste vrijdag en zaterdag in Augustus. Veel Lunteraren verschijnen die dag in traditionale boerenkleding. Er is veel te doen in de zomer met leuke vrijmarkten. 

 

 

 

 

 

Vakantiehuisje Het Strikje | janfriedamaas@gmail.com